THE ORDINARY AHA 30%+ BHA 2% KOORIVA MASKI TOOTEARVUSTUS

THE ORDINARY AHA 30%+ BHA 2% KOORIVA MASKI TOOTEARVUSTUS

The Ordinary sarja äratuntavamatest toodetest on veripunase valemi ja kipitava viskoossusega, The Ordinary's Peeling Solution on kümneminutiline kooriv mask, mis toimib nagu keemiline koorimine. Koorimislahus võib aidata parandada naha tekstuuri ja tooni, kuigi seda soovitatakse kasutada ainult kaks korda nädalas. Sellel koorijal on palju eeliseid tänu suurele alfa-hüdroksühapete (glükoolhape, piimhape, viinamarja- ja sidrunhape) kontsentratsioonile ning beetahüdroksühappe (salitsüülhape) efektiivsele kontsentratsioonile.

Proovisin ka mina toodet, et anda endapoolne hinnang. Kuigi näonahad on erinevad ja tulemus ka selle poolest erinev, ei maksa võtta seda sõna-sõnalt.

Toote põhitoimained

Siin on esimese koostisosana loetletud glükoolhape. Lisateabe saamiseks loe tootel ülaltoodud põhjalikku koostisosade loendit. See on väga populaarne toimeaine paljudes nahahooldustoodetes. Alfahüdroksühapped (AHA) ehk glükoolhape omab efektiivset nahka uuendavat toimet, mistõttu kasutatakse seda paljudes vananemisvastastes toodetes. See silub kortse, ühtlustab naha tooni, vähendab visuaalset pigmentatsioonihäiret ja parandab nahastruktuuri: jah, AHA -d teevad seda. Glükoolhapet sisaldavad ka paljud probleemsele nahale mõeldud tooted, et vähendada aknega kaasnevate lööbeelementide teket. Glükoolhape takistab efektiivselt komedoonide ja põletikuliste punnide teket ning vähendab naha rasusust. Tegemist on ühe väga olulise toimeainega probleemsele nahale mõeldud toodetes.

Beeta -hüdroksühapped (BHA) - Salitsüülhape on oma olemuselt beeta–hüdroksühape ning üks olulisemaid aktiivaineid nahahooldustoodetes, mis on mõeldud võitlemaks probleemse naha ja aknega. Lisaks on komedolüütilisele ja põletikuvastasele toimele ka väga head koorivad omadused. Kõik need kasulikud toimed aitavad võidelda komedoonide ja põletike tekkega ning hoiavad naha terve ja puhtana. Üldiselt on salitsüülhapet sisaldavad nahahooldustooted hästi talutavad. Tundliku naha esinemisel võib tekkida kihelust, punetust, sügelust ja ketendust.

Toode sisaldab veel Tasmaania piparmündi derivaati, mis aitab vähendada happe kasutamisega seotud ärritust, ning seda toetab veelgi mugavamaks hüaluroonhappe ristpolümeerivorm, B5 -vitamiin, mis aitab parandada. Lisaks veel must porgand antioksüdandina. Põhjus miks kõik need koostisosad on lisatud, on muuta see vähem ärritavaks. Mul pole nüüd väga tundlik nahk, kuid esimestel kasutuskordadel tundsin kipitust. Kui aga sinul on tundlik nahk, proovi kõigepealt teha käe sisepinnal üks test, et näha kas toode ärritab. Kui ärritust ei teki, hoia vähem kui 5 minutit toodet näol. Lõpuks saad teada just sulle sobiva aja suhte. Rusikareegel on, et kui see tulitab või kipitab ebameeldivalt - pese maha!

Nüüd, kui rääkida soovitustest - mainitud koorija sobib kõikidele nahatüüpidele, välja arvatud tundlik ja kuiv. Kui sinul aga on just üks neist kahest või mõlema tüübi kombinatsioon, on sobilikum sulle just kergemad AHA/BHA koorijad, mis sisaldavad pehmendavaid aineid, et kaitsta karmide kõrval toimete eest. Soovitan koduseks kasutamiseks pigem Maria Galland D-220 Intensive peeling toodet (45€). Peamiste toimeaineteks on glükoolhape, mitmed puuviljahapete ekstraktid ja puuviljaensüümide kompleks. Muudab naha siledaks ja vastupidavaks.

Mis puudutab minu tulemusi, siis need on ... segased?! Kasutasin seda toodet näonahal paar korda ja ei näinud ma nii puhast nägu nagu antud toote tagasisidest olen kuulnud. Kõik AHA/BHA tooted, mida olen varem kasutanud, näiteks Agless koorivmask (42 €) või + CLEAR CELL rahustav ja matistav seerum probleemsele nahale (49€), annavad väga hea tulemuse ummistunud pooridega.

Kas toode tõesti parandab ka naha tekstuuri väljanägemist ja vähendab peenikeste joonte väljanägemist? Mis puutub peentesse joontesse, siis ma ei näinud vahet. Tõenäoliselt peate seda kasutama väga pikka aega, enne kui näete tõelist paranemist. Nahk on veidike heledamaks läinud toote kasutamisest, kuid mitte märkimisväärselt.

AHA 30% + BHA 2% kooriv mask pole halb aga ei anna samas ka erilist WOW-efekti, aga hind on super. Võib-olla tuleneb see sellest, et olen ise kasutanud erinevaid keemilisi koorijaid. Samas on seda lõbus kasutada ja olen alati avatud uute nahahooldustoodete suhtes. Jah, see aitab kaasa säravamale ja aknevabale nahale, kuid nii on ka paljude teiste toodete puhul, mille puhul ei pea mõtlema, kas ärritate nahka nende kasutamisel või mitte. Sel juhul soovitan Image skincare Agless koorivat maski (42€). Mask eemaldab mustuse ja koorib surnud naharakud. Väga hea koorija, mida olen proovinud on ka Annemarie Börlind Fruit Acid Exfoliant (32,95€).

Kuidas kasutada?

  • Alusta kasutamist pärast näo puhastamist ja täielikku kuivamist.
  • Seejärel kanna nahale õhuke ühtlane kiht The Ordinary koorimislahust. Väldi silmaümbrust.
  • Maksimaalselt kümne minuti pärast loputa hoolikalt.
  • Jälgi niisutavate seerumite või paksu niisutajaga.
  • Seda võib kasutada kuni kaks korda nädalas, kuid mitte rohkem.

Asjad, mida teada

Sarnaselt teistele koorijatele peaks sellele koorijale järgmisel päeval või samal päeval päikese kätte minnes järgnema päikesekaitsekreem. Parim aeg selle toote kasutamiseks on sügis ja/või talv, et vähendada päikese käes viibimist.

Järjekindla kasutamise korral peaks The Ordinary koorimislahus edendama ühtlast nahatooni ja jumet (kui seda kasutatakse koos päikese ja naha kaitsva kaitsega), vähem tumedaid laike, vähem mustpeade ja tekstuuri.

See ei tähenda, et ma seda ei soovitaks. Minu seisukoht on, et kui soovid seda proovida, anna sellele võimalus. Antud tektsiosa on lihtsalt minu isiklik tagasiside.
Hind on küll väga taskukohane, kuid kindlasti on paremaid ja efektiivsemaid tooteid. Tasub soetada see, kui soovid oma nahahooldusrutiini natukene kõrgemale tasemele viia.

Järgmine postitus