Pulmaspikker

Pulmaspikker

1. Kui pikalt ette peaks enne pulmi planeerima näohooldusprotseduuri?

Inimesi on erinevaid – on neid, kes planeerivad näohoolduste kuurid ette, et saavutada oma tähtsaimal päeval laitmatu näonahk, aga on ka neid, kellel näonaha seisukord võimaldab lubada vaid kergemaid hoolitsusi vahetult enne pulmi.

Üldiselt oleks hea umbes nädal enne pulmi teha veel viimaseid kergemaid turgutavaid ja niisutavaid protseduure nagu mesoporatsioon ja kerget ensümaatilist koorimist. Mesoporatsioon rikastab nahka vitamiinidega ja paneb selle särama. Koorimine puhastab ja ühtlustab jumet. Neid protseduure soovitan ka omavahel kombineerida, et saavutada parim tulemus.

2. Probleemse naha korral. Kui pikalt oleks hea hoolduste jaoks plaan paika panna?

Esimesele ilukonsultatsioonile võiks pruut pöörduda umbes kuus kuud enne pulmi ja seejärel saame alles hakata n.ö plaani paika panema. Kehtib aga alati üks rusikareegel – mida varem, seda parem.

 3. Mehed?! Kas ja mida peaks aga peigmees enda näonahaga tegema?

Kõige olulisem on üldse mõista, millises seisus on härra nahk. Üks mis kindel - niisutamine tuleb alati mehe nahale kasuks!

4. Millised hooldused on (kergelt) aknelisele nahale soovitatud enne pulmapäeva?

Vahetult enne pulmapäeva ei soovitakski väga tugevalt näonahka puhastada pigem niisutada.

5. Millele näohoolduses peamiselt öö enne pulma tuleks keskenduda – kas puhastavmask / niisutav mask/ naha tekstuuri-säraandev mask jne?

Soovitan üldiselt jääda enda tavapärase ilurutiini juurde. See tähendab, et õhtul enne pulmapäeva ei tasu proovida uusi kreeme, maske. Sinu nahk ei pruugi, aga siiski võib reageerida ootamatult ning parem on selliseid asju vahetult erne sündmust vältida ja pigem testida vähemalt paar nädalat enne. Nii nagu meestegi näonaha puhul, kehtib reegel - niisutamine enne tähtsat päeva (või tegelikult üleüldse)  on must have! 

6. Kas hapete ja retinooli kasutamine vahetult enne pulma oleks soovitatav või pigem peaks selliseid tugevamid toimeaineid vältima?

Pigem tasub neid vältida. Kunagi ei tea kindlalt, kuidas näonahk võib reageerida.

7. Kui pulmahommikul on nägu/silmad paistes. Parimad nipid, mida teha tursete alandamiseks.

 Vägagi efektiivne on asetada midagi jahutavat ja külma oma näole ja silmaümbrustele. Eriti head tulemus annab jäägloobuste või rullikutega massaaži tegemine. Kui neid parasjagu käepärast ei ole, on teada-tuntud nipp hoida silmade all külma lusikat.

Tulemuseks on rahunenud nahk, alanenud turse ning aktiivsem vereringe. Lisaks veel kerge massaaž ergutab vereringet, alandab turset ning paneb vere aktiivsemalt liikuma.
Ja loomulikult on see äärmiselt meeldiv ja rahustav :)

8. Kuidas lahti saada tumedatest silmaalustest?

Need võivad olla geneetilised ehk seotud pärilikkusega. Samas võivad need viidata ka stressile, magamatusele, vitamiinipuudusele ja vähesele vee tarbimisele. Mida kahvatum on nahk, seda rohkem tumedad silmaalused silma paistavad.

Parim ja kõige kiirem ”ravi” tumedate silmaaluste vastu on loomulikult silmakreem, eakohane ja kvaliteetne, kuna silmaümbruse nahk on õrn ja niiskusele väga tundlik.

Kui silmaalused on pigem pruunikad või kui silmade ümber on pruunid ringid, siis on tegemist hüperpigmentatsiooniga. Antud olukord võib viidata põletikule kehas või mõnele allergiale ning lahendust võib tuua C-vitamiin ja niatsiinamiid.

 Tumedate silmaaluste korrigeerimisel tuleb kindlasti välistada haiguslikud põhjused ning väga oluline on korralik laia spektriga päikesekaitse, vähemalt SPF50 faktoriga kreem.

9. Kas saun/pikk soe vann õhtul enne pulma - pigem jah või ei? 

Kõrge temperatuur mõjub inimese organismile kasulikult, avab nahapoorid ja keha puhastub. Nahk vabaneb surnud naharakkudest, muutub puhastumise tagajärjel elastseks, omandab terve jume ja loomuliku tooni.  Pärast saunakülastust, sooja vanni tunned end lõdvestunult ja positiivselt. Võimaluse korral kindlasti soovitan soojalt.

10. Mida teha kui päev paar on tunda, et mõni suurem punn keset otsaesist/põsele tekkimas?

Pigistada ja proovida vistrikust põletik välja saada ei ole kindlasti parim lahendus ja tihti võimendab see vaid naha kehva olukorda. Pigem kanda kodus otse vistrikule SOS geeli (või vistrike tekkimisele kalduvale piirkonnale) kohe, kui märkad või tunned selle tekkimist. Footonvalguse kasutamine kodus (sinine valgus), mis on antibakteriaalne, on samuti vägagi teretulnud.

11. Kuidas suurenenud nahapoore vähem nähtavaks muuta?

Järjepidevalt tuleks hoida näonahk puhtana, kuna rasu, oksüdeerumine ja mustpead muudavad poorid enam silmapaistvamaks.

Lisana oleks hea kasutada nahahooldusvahendeid, mis sisaldavad leebelt koorivaid koostisosasidd ja toonikut, mis eemaldavad siis naha pinnalt üleliigse rasu. Need toniseerivad ja klaaristavad sinu nahka, muutes ka poorid vähemmärgatavaks.

Retinooli kasutamine tuleb kasuks. Kui kasutada toodet pikema aja jooksul siis selle tulemusel ahenevad poorid, paraneb naha pigmentatsioon, see silub kortse ja helendab naha jumet.

Küll aga vahetult enne pulmi võib kasutada meigialuskreemi, mis on õlivaba ning muudab naha pinna siledamaks, matiks ja justkui kaotab poorid.

Mainitule soovitan juurde võtta ka masinhooldusi, mis võimaldavad tihendada nahka.

12.   Sinu TOP7 soovitused näohoolduseks säilitamaks selle nooruslikku sära.

Me kõik teame, et nahka peab ka toitma seespidiselt, jooma vett, liikuma, magama(+iluuni). Kui nüüd aga rääkida üksnes näohooldusest, siis minu jaoks olulisemad sammud on:

1.     Õhtune nahahoolduse rutiin – mine magama ALATI puhta nahaga

2.     Ära unusta nahka niisutada. Tasuks silma peal hoida sellisel koostisosal nagu hüaluroonhape. 

3.     Koorijat tuleks kasutada 1 kord nädalas. Kui näonahk on väga rasune, siis võib koorida ka tihemini. Kindlasti ei tohi koorimisega liialdada, sest siis võib muutuda nahk liiga kuivaks ning karedaks.

4.     Kui nahk on kooritud, on õige aeg peale kanda mask. Maske leidub nii vastavalt nahatüübi järgi kui ka vastavalt naha seisundile. Oluline on valida mask selle järgi, mis on naha hetkeseisund.

5.     “Investeeri” silmakreemi! Esimesed vananemise märgid, mida näed, on tavaliselt silmade ümber, kus nahk on õhem ja delikaatsem.

6.     Kasuta päikesekaitset alati!

7.     Regulaarne kosmeetiku juures külastamine.

 

Pildid: Aive Praakle erakogu

Eelmine postitus