TÜÜTU, SEE KUIV NÄONAHK

TÜÜTU, SEE KUIV NÄONAHK

Neli aasta aega on Eestis hea vedamine, ei teagi kohe mis sind ees ootab. Mis mulle ei meeldi on need külmad, tuulised ilmad, mis muudavad minu naha küll väga kuivaks. Sellele lisanduvad veel juuksed ja huuled, mis on eriti tundlikud mul külmale.

See Eesti karges kliimas levinud probleem, mida iseloomustab piisava vee puudumine naha pealmises kihis – epidermises. Nooruses näitas minu kuiv nahk end parimast küljest: virsikutaolised põsed, peened poorid, rasuläike puudumine – omadused, millest võivad unistada need, kes noorukieas on hädas vinnidega ja vistrikega. Kuigi peab tõdema, et hiljem kui nahka ei hooldata, siis tuleneb niiskuse ja rasu vähesus ilmsiks kiiresti ja tuntavalt. Sellest tulenevalt nahk hakkab tirima, võib esineda nahaärritust, varajased kortsud, mis nõuavad tungivalt kosmeetilist abi. Toon alla ka mõningad kuiva naha tunnused.

Kuiva naha tunnused:

  • naha poorid on väga väikesed
  • higi- ja rasunäärmete töö on nõrgenenud
  • nahk on õhuke ja jäik
  • naha pind kare ja ebaühtlane
  • naha niiskussisaldus alanenud
  • ebapuhtuseid võib esineda ninal
  • kalduvus kuperoosale
  • nahal esineb sageli kiskuv tunne, eriti pärast kokkupuudet veega
  • tavaline on naha ketendamine näiteks nina ja silma ümbruses, eriti just külmal ajal

Mõningad nipid mida saad panna kõrva taha.

Kuiva naha puhul on eriti oluline ka elustiil ning kehahooldus. Dušši võtmisel kasutan rohkem leigemat vett, mis poleks liiga kuum, et nahk ei kaotaks oma loomulikke kaitseomadusi. Mida ma harrastan tihti on külma vee alt keha läbi pesemine. Külm vesi sulgeb poorid ning siis ei pääse mustus pooridesse. Seega, kui sa enne duši alt väljatulekut külma vee alt läbi käid, sulguvad nahapoorid ning mustus ja õhusaaste ei saa sinu nahka rikkuda.

Pesujärgsel kuivatamisel pigem patsutan oma nahka õrnalt rätikuga. Hoolduseks kasutan igapäevaselt Maria Gallandi 61, 62 niisutavat puhastuskreemi ja toonikut. Kuiva nahatüübi juures on eriti tähtis, et toonikud ei sisaldaks alkoholi, kuna need kuivatavad veelgi rohkem.

 

Samuti võib kuiva naha puhul kasutada maske, mis niisutavad nahka sügavuti, eriti hästi toimivad kogu ööks peale jäetavad maskid. Olen proovinud igasuguseid maske ja lõpuks olen leidnud endale oma lemmiku milleks on CNC kosmeetika sarjast Trihyal Age Resist Leave on mask. See mask mõjub nahale kui ilu uni. Kuna ma pole enam 20 ndades aastates, siis minu nahk vajab vahel juba midagi enamat. Kui ma esimest korda öö maski proovisin olid peened jooned justkui kadunud, mis mind kõige ennast hämmastas. Mask muudab naha siledamaks, sametiseks, täidab kortse ja annab nahale värske jume Lisaks veel ahendab poore, naha ärritust, eemaldab punetust, karedat nahka ja pühib aja tekitatud märgid meie näolt. Kõige mugavamaks on just see, et ma saan selle ööseks peale jätta ja imendub nahka suhteliselt kiirelt nii et patja ka ära ei määri. 

Lisaks kasutan korra nädalas ensüümidega koorijat, kuna peale selle kasutamist imenduvad ülejäänud tooted paremini. 

Mida ma ka koguaeg oma kallitele klientidele toonitan, et kauni ja terve naha taastamine taandub suuresti piisava koguse puhta vee joomisele. Nii, et kindlasti tasub ennast varsakult juba harjutada vee joomisele. Aastaid tagasi mulle ei meeldinud täiesti tavalist vett juua. Seega kasutasin vee sisse panemiseks kurki, sidrunit, mis andis juba veel mõnusa maitse. Lisaks ei saa üle ega ümber toitumisest. Tasub suurendada puu- ja köögiviljade osa menüüs ning süüa rohkem oomega3 rasvhappeid sisaldavaid kala ja muid mereande.

Kuiva naha hooletusse jätmisel või valede hooldustoodete kasutamisel tekivad üsnagi noores eas pisikesed pinnakortsukesed, millest võivad hiljem moodustuda sügavad ja püsivad kortsud.

Kodune näonaha hooldus on väga oluline, olenemata naha seisukorrast. Kõige lihtsam viis seda korras hoida, on koostada hooldamiseks kindel rutiin, mis võib võtta vahel kuu või kaks aga sellest on hiljem kasu Sinu näonahale.

Näo puhastamiseks on palju erineva tekstuuriga tooteid, oluline on teada, mis otstarve igal asjal on. Soovitatav on näohooldustoodete valimisel abi paluda oma ala professionaalidelt, kes oskavad aidata just õige vahendi leidmisel ning anda sulle ka soovi korral proovimiseks testreid.

Eelmine postitus
Järgmine postitus